CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HATİCE GENÇAY DTO YU ZİARET ETTİ
CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HATİCE GENÇAY DTO YU ZİARET ETTİ
Didim için yeni bir sayfa açacaklarını söyleyen Başkan Adayı Hatice Gençay “Didim’i sivil toplum kuruluşları ile beraber yöneteceğiz, Sacayağının bir tarafı eksik kalırsa bugüne kadar yaşadığımız sorunları yaşıyoruz”
CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HATİCE GENÇAY
DTO YU ZİARET ETTİ
Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Didim Belediye Başkan Adayı Hatice Gençay, İlçe Başkanı Aşkın Atlı ve ilçe yöneticileri birlikte Didim Ticaret odasını ziyaret etti.
Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş, Başkan Yardımcısı İsmet Kartal ve Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Cengiz ziyarete ev sahipliği yaptı. Misafirlerine hoş geldiniz diyen Erbaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti, seçimlerin huzurla tamamlanması temennisinde bulundu.
30 yıldır Didim’de yaşadığını ve dört dönem Ticaret Odası Başkanlığı yaptığını söyleyen Hilmi Erbaş, Didim’in arzu edilen yere gelmediği tespitinde bulundu. İktidarın, Büyükşehir Belediyesinin ve Didim Belediyesinin yapması gereken çok iş olduğunu söyledi. Didim hakkında hazırlanan ihtiyaç ve beklenti raporunu misafirlerine sundu.
Yerel idarenin sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ve İlçedeki tüm aktörlerle iş birliği yapması gerektiğine dikkati çeken Erbaş, siyasilerin, bakanların, bürokratların ilçedeki iş birliğinin görmelerinin Didim’e olumlu tesir yapacağını söyleyerek geçmişte iş birliği ile yapılan ve başarılı olan girişimlere de örnekler verdi. “Bugüne kadar yerelde oluşturduğumuz talebi örgütleyip yukarı iletebilmiş değiliz. Daha çok iş birliği ve yatırım istiyoruz” dedi.
İlçenin kent planlamasında sorunlar olduğunun altını çizen Erbaş, Didim için birçok kurumun planlama yetkisini kullandığını, parça parça yapılan planlamalardan dolayı bütüncül bir kent planı oluşturulamadığını belirtti. Bunun çözümü için kentin yeniden ele alınarak bütüncül bir kent planlaması oluşturulması ve kent kimliğin yeniden inşa edilmesi gerektiğini ifade etti. Yerel yönetimin kendi planlama sahasında planlama yapmadığı zaman başka kurumların planlar yaptığının altını çizdi. “Bir turizm kenti oluşturacaksak, planlamadan ulaşıma, cadde cephesinden sokağına oradan kent kimliğine kadar birçok konuyu ele alan bir süreç başlatmamız lazım. İmar planlarının tamamını yenilememiz lazım” dedi. Aydın’ın ve Didim’in birinci derece deprem bölgesi olduğunu hatırlatan Erbaş, Depreme dirençli kent oluşması için de kentin dönüştürülmesine ihtiyaç olduğunu söyledi. Arkeolojik varlıkların ve tarihi kent dokusunun olduğu bölgelerde bugüne kadar yapılamayan koruma amaçlı imar planlarının da yapılması gerektiğini ifade etti. “Bu bölgelerden turizm adına istifade edilmesi için koruma amaçlı imar planlarını yapılması gerekiyor” dedi.
İhtiyaç duyulan konular arasında hükümetin atması gereken adımların da olduğunu, tüm Aydın milletvekillerinden de birlikte hareket ederek adım atmalarını istediklerini dile getirdi. Örnek olarak da tüm vekillerle Kültür ve Turizm Bakanımıza giderek Bodrum Havalimanı yolunun yapılması talebini iletilmesini önerdi. “Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığının Didim Turizm Kenti projesine yerelden dahil olmalıyız” dedi.
Altınkum Vakıflar Arazisinin turizm yoğunluğun olduğu bir lokasyonda olduğunu hatırlatan Erbaş burada yapılaşmanın zaten yoğun olan bölgeyi çıkmaza sokacağını söyledi. Vakıflar arazisinin kamuya ait başka bir araziyle trampa edilmesini ve oraya yeşil alan ve bir müze kazandırılması önerisini Kültür ve Turizm Bakanımıza bizzat giderek paylaştıklarını ifade etti.
Yunan adaları ile karşılıklı seferlerin başlaması için Aydın Büyükşehir Belediyesi Denizcilik Dairesine iletilen talepten bahseden Erbaş, orada da Büyükşehir Belediyesinin adım atmasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
“Elbette önerilerimizi yerel yönetim dinlesin, değerlendirsin kararı yine onlar verecek” diyen Erbaş, Bu durumun yerel yönetim açısından da müspet sonuçları olacağını vurguladı.
Didim için yeni bir sayfa açacaklarını söyleyen Başkan Adayı Hatice Gençay “Didim’i sivil toplum kuruluşları ile beraber yöneteceğiz, Sacayağının bir tarafı eksik kalırsa bugüne kadar yaşadığımız sorunları yaşıyoruz” dedi.
Aydın’da çeşitli zamanlarda hizmetin siyasi olarak engellendiğine de şahit olduklarını söyleyen Aydın Milletvekili Karakoz, Acarlar Meyve Sebze Hali için talep edilen yerin halen devrinin yapılmamasını örnek gösterdi. Tatil beldelerine merkezi bütçeden ayrılan pay belirlenirken kış nüfusunu dikkate alındığını bunun da hizmet üretmekte zorluk oluşturduğunu söyledi.
Başkan Erbaş, kış nüfusu 100 bin olan Didim’in tüketilen su ve toplanan çöp miktarından yola çıkarak hesaplanan ve tespit edilen aylık ortalama nüfusunun üç katına yani 300 bin nüfusa denk geldiğini vurguladı. Merkezi bütçeden tatil beldelerinin alacağı pay hesaplanırken bunun dikkate alınması gerektiğini ve konu hakkında gerekli mevzuat düzenlemesinin yapılması taleplerini Aydın milletvekillerine geçmişte ilettiklerini söyledi.
Odanın son dönemde yaptığı çalışmalar, kültür ve turizm sempozyumu ve Didim’e bir kültür hizmeti olarak basımını üstlendikleri “Yoran; Didim’in Kayıp Köyü” kitabı hakkında bilgiler veren Hilmi Erbaş, sempozyumda sunulan bilimsel çalışmaların da kitaplaştırılacağını söyledi. “Önümüzdeki dönem kısır çekişmelerle kaybedecek vaktimiz yok. Hangi partinin, hangi adayın başkan olacağına millet karar verdikten sonra ona saygı duyup, 1 nisanda yeni bir süreç başlaması gerekiyor. Beraber çalışmamız gerekiyor” dedi. Adaylara başarılar dileyerek sözlerini sonlandırdı.
HÜRAYDIN HABER
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.