Onurr

YAPILAN ZAMLAR HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

YAPILAN ZAMLAR HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

AYDIN’ın Nazilli ilçesinde Türkiye Emekliler Derneği Nazilli Şube başkanı emekliler ile ilgili olarak verilen emekli zamları ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. 

Türkiye Emekliler Derneği Nazilli Şube başkanı Orhan Oruç, emeklilere verilen %24,73’lük zam oranının tam bir hayal kırıklığı yarattığını belirterek, “Yapılan zamlar emeklinin alım gücüne katkı sağlamıyor” dedi.

Milyonlarca emekli gözü kulağı Temmuz ayında yapılacak zamma çevrilmişti. Ocak ayında 2024 yılının ilk 6 aylık dönemi için yüzde 49,25 oranında zam alan emeklilere TÜİK’in 6 aylık enflasyon verisine bağlı SSK ve Bağkur emeklilerine 24,73, emekli sandığı emeklilerine ise 19,31 olarak açıklandı. En düşük emekli maaşı ise yine 10 bin lirada kaldı.

Emekli zamlarıyla ilgili TUED Nazilli Şube Başkanı Orhan Oruç açıklamalarda bulunarak, “Yapılacak olan zamlar ülkemizde Aydın’da ve Nazilli ilçemizde bulunan emekli vatandaşlarımız arasında bir hayal kırıklığı yarattı.

Enflasyon açıklanmadan önce elektriğe, petrole ve piyasadaki ihtiyaç maddelerine yapılan zamlar baz alınarak enflasyon zamları verilmeliydi.

Her zaman emeklinin aldığı maaşın yetersizliği bilindiği halde, yerinde saydığı halde, kendi istedikleri şekilde ayarladıkları orana göre zam veriliyor.

Yapılan zamlarda emeklinin alım gücüne her hangi bir katkı sağlamamaktadır. Emekli yazın kış yakacağı olan doğalgaz ve kömürün zamlarını düşünerek geçirirken, kışın ise maalesef yazın yapacağı tatili düşünememiştir.

Ekonomik şartların alım gücündeki yarattığı yetersizlik bilindiği halde görmezden gelmek, hiçbir vicdana sığmaz. En kısa sürede emekli maaşlarına ilave bir iyileştirme yapılmalıdır. Öncelikle de esas alacak olduğumuz 2000 yılı sonrası emekli maaşlarının intibak düzenlenmesinin ivedilikle yapılmasını istiyoruz” dedi.

HÜR AYDIN GAZETESİ - BAHATTİN ALBAYRAK