Onurr

SÖKE KAĞIT FABRİKASI YANGINI DEVAM EDİYOR

SÖKE KAĞIT FABRİKASI YANGINI DEVAM EDİYOR

Sökede faaliyetini sürdüren Kipaş kağıt fabrikası geri dönüşüm ve toplama alanındaki atık kağıtların depolendığı alanda bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın panik yarattı.

Söke'de  Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Söke Kipaş Kağıt Fabrikası'nda çıkan yangın uzun zamandır söndürülmeye çalışılırken tüm alana yayılan yangında depolama yerindeki kağıtların büyük bölümü yandı.

Söke ilçesinde faaliyet gösteren Kipaş Kağıt Fabrikası’nın atık depolama alanında çıkan yangını kontrol altına almak için Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin başlattığı söndürme çalışmalarına Söke Belediyesi ekipleri de arasözlerle destek verdi.

Yangının büyümesi üzerine Yangın söndürme çalışmaları hakkında bilgi almak üzere olay yerine gelen Aydın Valisi Yakup Canbolati,  Söke Kaymakamı Ali Akça ve Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, ile birlikte durumu yerinde değerlendirdi ve ekiplerden bilgi aldı.

Yangın ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, AFAD, UMKE ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı hava araçları sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Olay yerine gelen Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri yangına karadan müdahale ederken, 3 helikopter ve 1 uçak da söndürme çalışmalarına havadan destek verdi. . Muğla, Antalya, Denizli, İzmir ve Manisa'danda ekipler olay yerine sevk edildi. karadan 91 araç ve 333 personelin  yanında Söke ve Kuşadası belediyelerinin arasözleri ile İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı TOMA’lar da katıldı