Onurr

MAHALLEDE İMALAT YAPIP YURT DIŞINA İHRAÇ EDİYOR

MAHALLEDE İMALAT YAPIP YURT DIŞINA İHRAÇ EDİYOR

Didim’in Balat mahallesinde uzun zamandır su tiribünü yaparak çevre ilçe ve köylerde tarımla uğraşan üreticilere sulamada kullandıkları makineyi kendi imkanları ile üreterek hizmet eden Lütfi Menderes yurt dışına, ürettiği tribünleri ihraç etmeye başladı.

Alaylı olarak üretime başladığı su trübünlerini daha da geliştiren Menderes, aracı firma ile Kıbrıs’a ihraç ederek yurt ekonomisine katkı sağlamanın yanı sıra kaliteli üretimle yurtdışından gelecek olan isteklere cevap verecek üretim kapasitesine sahip olduklarını söyledi.

Lütfi Menderes;” üretmekte olduğumuz makinalarımızın tüm parçalarını kendimiz iş yerimizde yapmaktayız. Her türlü garantiyi vererek işimizin, ürettiğimiz makinalarımızın arkasındayız. Amacım ihtiyaca cevap vermek, daha kaliteli üretimlerle yurt dışına daha fazla ihracat yapmaktır.” Dedi.

EsnaF ve Sanatkarlar odası Başkanı Şerif Erul burada yaptığı açıklamada;” Böyle üretimler yaparak Ülkemizi yurt dışında tanıtan esnafımızın her zaman yanında olduk olmaya devam edeceğiz. Bu esnaf kardeşimizde kendi emeği ve bilgisi ile su tribünü imal ederek yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaca cevap veriyor. Bir mahallede açtığı iş yerinde kendi imkan ve bilgisi ile yaptığı makinaları Kıbrıs’a ihraç etmesi takdir edilecek bir çalışma. Kendisini kutluyor hayırlı kazançlar diliyorum.” İfadelerinde bulundu.

HÜRAYDIN HABER/ D.Temel Yurdaer