Onurr

BAŞKAN ÖMER GÜNEL JES’E KARŞI DİRENEN KÖYLÜLERİ YALNIZ BIRAKMADI

BAŞKAN ÖMER GÜNEL JES’E KARŞI DİRENEN KÖYLÜLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Başkan Ömer Günel, İzmir’in Havutçulu, Çamlık ve Gökçealan köylerini kapsayan alanda yapılması planlanan Jeotermal Enerji Santrali (JES) projesine karşı çıkan çevreci dernek, sivil toplum kuruluşları ve köylüleri yalnız bırakmadı. Düzenlenen protesto eylemine katılan Başkan Ömer Günel, “Havamıza, suyumuza ve toprağımıza sahip çıkmak için sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

İzmir’in Havutçulu, Çamlık ve Gökçealan köylerini içine alan sahada yapılması planlanan JES projesine karşı Selçuk Kent Konseyi tarafından protesto eylemi düzenlendi. Havutçulu’da çevreci dernek, sivil toplum kuruluşları ve köylülerin katılımıyla gerçekleştirilen eyleme, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel de destek verdi. Eylemde ellerinde, “Bu köy JES istemiyor”, “Almak istiyorsak nefes, köyümüzde olmasın JES” “Dumanı zehirli, bu nasıl enerji?” yazılı dövizler taşıyan çevreciler, ‘JES’e hayır’ dedi.

“BİZLERİN GELECEĞİNİ YOK EDEMEZSİNİZ”

Efes Selçuk halkının haklı mücadelesine sonuna kadar destek vereceklerini belirten Başkan Ömer Günel, “Bugün JES’e karşı topraklarımıza sahip çıkmak için Efes Selçuk’taydık. Aydın, Gökçealan, Havutçulu, Çamlık köyleri ve Selçuk halkı bu topraklardan geçiniyor. Bu toprakların geliriyle çocuklarını okutuyor ve yarınlarını kuruyor. Siz bizlerin geleceğini yok edemezsiniz. Tarım alanlarına jeotermal enerji santrali yaptırmamak ve ÇED toplantılarının yapılmasına izin vermemek için Selçuk halkıyla omuz omuza olacağız. Havamıza, suyumuza, toprağımıza sahip çıkmak için sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

HÜRAYDIN HABER