Onurr

SAHTE ZEYTİNYAĞINA SUÇÜSTÜ MÜDAHALE

SAHTE ZEYTİNYAĞINA SUÇÜSTÜ MÜDAHALE

Edinilen bilgiye göre, Aydın İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce bozulmuş ve değiştirilmiş gıda ticareti yapan şahıslara yönelik çalışmalarda;

 (M.Y-Erkek/29) yönetimindeki transit minibüsle (Z.K-Erkek/38) yönetimindeki otobüse Aydın ili Köşk İlçesinden Erzincan iline götürülmek üzere sahte zeytinyağları yükleme yapıldığı esnada suçüstü olarak müdahale edilmiş, Köşk İlçe Jandarma Komutanlığı, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı ekipleri davet edilerek yapılan kontrollerde sahte olduğu tespit edilen zeytinyağları ile ilgili devam eden araç kontrolünde ise Piyasa değeri yaklaşık 1.050.000 (Bir milyon elli bin) TL olan (105) koli içerisinde toplam 2.100 (İki ton yüz) litre sahte zeytinyağı ele geçirilmiştir.

Aydın Vergi Dairesi Başkanlığı tarafında şüphelilere 600.000 (Altı yüz bin) TL tutarında vergi cezası uygulanmıştır. Aydın İl Tarım Müdürlüğü tarafından gerekli numuneler alınarak sahte ürünlere el konulmuş. El konulan ürünler Aydın Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına teslim edilmiş akabinde . Şüpheliler hakkında adli ve idari işlemler başlatılmıştır.