Onurr

ÖLÜM KAVŞAĞI SİNYALİZASYONA KAVUŞUYOR

ÖLÜM KAVŞAĞI SİNYALİZASYONA KAVUŞUYOR

15.04.2024 tarihli “İmzalar Ölüm Kavşağına Sinyalizasyon İçin Toplandı” haberimiz SES getirdi.

Didim’e bağlı Fevzipaşa Mahallesi Uslu sitesi kavşağı en son 4 kişinin hayatını kaybettiği kazayla tekrar gündeme gelmişti. Bu kavşakta meydana gelen kazaların yaklaşık % 70 i ağır yaralı ve ölümlü olurken, vatandaşlar bu duruma duyarsız kalmadı.

Didim-Söke yolu Fevzi paşa mahallesi içerisinde bulunan ve Uslu sitesi kavşağı olarak adlandırılan bölgede kazaların yaşanmaması için başlatılan adımlar sonuç verirken kavşağa țrafik lambası konulmasında sona gelindi.

Vatandaşlar düzenledikleri imza kampanyasıyla Aydın Karayolları  28. Şube şefliğine iletilmek üzere toplanan imzaları Didim Kaymakamlığına teslim etmişlerdi.

Verilen Dilekçe ise şöyle;

“KAYMAKAMILIK MAKAMINA DİDİM

(AYDIN KARAYOLLARI 28. ŞUBE ŞEFLİĞİNE)

Aydın ili Didim ilçesi Cumhuriyet caddesi, Didim Akbük istikameti üzerinde bulunan Fevzipaşa kavşağı diye tabir edilen bölgede her zaman trafik kazaları meydana gelmektedir. Bu kazaların meydana gelmelerindeki en büyük nedenin ise bahse konu olan kavşakta trafik ışıklarının bulunmamasıdır. Didim ilçe emniyet müdürlüğünün resmi kayıtlarına göre bu kavşakta meydana gelen kazaların yüzde 70 i ölümlü ve ağır yaralanmalı olarak meydana gelmektedir. 14.04. 2024 tarihinde yine aynı kavşakta trafik ışıklarının olmaması nedeniyle bir yolcu otobüsü ile binek bir aracın çarpışması sonucu 4 kişi hayatını kaybetmiştir. Bahsettiğim bu nedenlerden dolayı, bahse konu olan Fevzipaşa kavşağına ivedi bir şekilde trafik ışıkları konulmasını, kazaların olmaması için gerekli tüm önlemlerin alınmasını saygılarımla talep ve arz ederim...”

15.04.2024 tarihinde gerçekleşen girişimler sonrası Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca’nında katkılarıyla  nihayet  Uslu Kavşağı ışıklanıyor.

Trafik sinyalizasyon direklerinin dikilerek montaj çalışmalarına başlandı.

Trafik Işıklarının bir an önce devreye sokularak işler duruma gelmesi için çalışmalar hızla sürüyor.

Edinilen Bilgiye göre, Konunun görüşülerek kabul edildiği, Aydem abonelik işlemlerinin devam ettiği ve abonelik gerçekleştiği andan itibarende trafik sinyalizasyon ışıklarının çalışmaya başlayacağı bu sürenin ise yaklaşık 15 gün  sürebileceği öğrenildi.

Hüraydın -  Bülent ESER