Onurr

AKARYAKIT İSTASYONUNA 1 MİLYON TL CEZA

AKARYAKIT İSTASYONUNA 1 MİLYON TL CEZA

AYDIN’ın Bozdoğan ilçesinde bulunan bir akaryakıt istasyonuna 1 milyon TL para cezası uygulandı.

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde akaryakıt otomasyon sistemine müdahale edildiği tespit edilen bir istasyona 1 milyon TL ceza yazıldı. Akaryakıt istasyonuna ayrıca idari yaptırım uygulanacağı ve olayla ilgili soruşturmanında geniş kapsamlı olarak sürdüğü öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre olay Bozdoğan ilçesinde meydana geldi. Aydın İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Bozdoğan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri bölgede bulunan Akaryakıt istasyonlarında kontroller gerçekleştirdiler.

Bozdoğan ilçesinde bulunan bir akaryakıt istasyonunda yapılan kontrolde otomasyon cihazı sistemine müdahale edildiği belirlendi. Maliye Bakanlığı Bölge Denetmenleri ile otomasyon servisleri akaryakıt istasyonunda inceleme yapıldı.

Ekiplerce yapılan geniş kapsamlı incelemeler sonrasında suçlu görülen akaryakıt istasyonu işletmesine 1 milyon TL idari para cezası uygulandı.

İdari para cezası uygulanan akaryakıt işletmesine idari yaptırım uygulanmak üzere ekiplerce hazırlanan gerekli evrakların Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na da (EPDK) gönderileceği ve akaryakıt istasyonunun sorumlusu olan şüpheli şahıs hakkında da adli ve idari işlemler için çalışmaların sürdürülmekte olduğu öğrenildi.

HÜRAYDIN GAZETESİ - BAHATTİN ALBAYRAK