Onurr

DİDİM ALTINKUM GECELERİ CIVIL CIVIL

DİDİM ALTINKUM GECELERİ CIVIL CIVIL

Tatil beldelerinin başlarındaki yerini alan ve her geçen gün tatilcilerin tercihi haline gelen Dİdim’in Altınkum sahil bandı özellikle geceleri hem renkli ışıkları, hemde renkli insanlarının cıvıltısı ile neşe saçmaya devam ediyor.

Yerli ve yabancı tatilcilerin her geçen gün tercihi olan Didim’in özellikle Altınkum mevkii geceleri adeta insan seli gibi görüntü oluşturmakta.

Sahilde kumların üzerine sere serpe oturmuş insanlar hem sohbet ediyor hemde cafe ve barlardan dışarı sızan müzikle keyifli saatleri yaşıyorlar.

Gençlerin cadde üzerinde, cafelerin yüksek ritmi ile dışarıdan da rahatlıkla dinleye bildikleri şarkılar, türküler eşliğinde halaylar çekerek eğleniyorlar.

Sokak şarkıcıları gelip geçen insanları söyledikleri ritmik şarkıları ve enstrümanlarından çıkan tınıları ile eğlendirmeye çalışarak hem kendileri hem de gezintiye çıkan insanlara hoşça vakit geçirtiyorlar.

Altın kum esnafının iş yerlerinin içi bomboş denilecek kadar az müşterilerle sezonu zor ve kazançsız geçirdikleri her hallerinden belli olmakta. Bir dokun bin ah işit misali esnaf maliyetlerin yüksekliği nedeni ile, fiyatlara yansımasından insanların mekanlara, pahalılığın hat safhada olmasından dolayı, giremediklerini söyleyerek turizm sezonunun esnaf açısından zor günler geçirmekte olduklarını söylüyorlar.

Tüm maddesel olumsuzluklara rağmen insanların bir şekilde eğlene bildikleri, gece geç saatlere kadar Altınkumun keyfini çıkarmaları, Didim gecelerinin vaz geçilmezi olmaya devam etmekte.

HÜRAYDIN HABER / D.Temel Yurdaer