Onurr

DİDİM BELEDİYESİ SİVRİSİNEK VE HAŞERELERE SAVAŞ AÇTI

DİDİM BELEDİYESİ SİVRİSİNEK VE HAŞERELERE SAVAŞ AÇTI

Didim Belediyesi, çevre ve insan sağlığını tehdit eden sivrisinek, karasinek, böcek ve kemirgenler gibi haşerelerle  mücadele etmeyi sürdürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, bu kapsamda kentin farklı noktalarında periyodik olarak ilaçlama çalışmaları yürütüyor.

Didim Belediyesi, kent genelinde insan sağlığına zarar verme riski taşıyan haşerelerle mücadeleye yılın 12 ayı boyunca devam ediyor. Didim Efeler Mahallesi Koçkar Caddesindeki çalışmaları gören mahalle sakinleri memnuniyetlerini dile getirerek yetkililere teşekkürlerini ilettile.

Bu kapsamda görevli personeller tüm mahallelerdeki cadde, sokak, açık alanlar, durgun sular, rögarlar, fosseptik kuyuları, dere kenarları, kanallar, havuzlar, bataklıklar ile binaların bodrum katları ve çöp konteynerlerini düzenli olarak ilaçlıyorlar. Termal sisleme cihazları ilede kanalizasyonlarda oluşan haşere yuvalarını da ilaçlayan ekipler, karasinek, hamam böceği ve kemirgenlere karşı da mücadelesini sürdürüyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından tavsiye edilen ve Sağlık Bakanlığı’nca ruhsatlandırılmış ilaçların kullanıldığı çalışmalarda, kentin tüm mahalleleri yaz sezonu boyunca ilaçlanmaya devam edilecek

Hüraydın HAber