Onurr

Batı Şeriada Vurularak Şehit Edilen Ayşenur Ezgi Eygi Didim’de Defnedildi

Batı Şeriada Vurularak Şehit Edilen Ayşenur Ezgi Eygi Didim’de Defnedildi

Filistin Batı şeriada katıldığı bir protesto esnasında İsrail keskin nişancıları tarafından katledilen ABD ve Türkiye vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin naaşı bu gün Didim Merkez Caminde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında  Didim Asri mezarlığına defnedildi.

26 yaşındaki Ayşenur Eygi’nin naaşı önce Tel Aviv'den Bakü'ye, oradan da İstanbul'a ulaştırılmış ve burada düzenlenen törenin ardından İzmire Gönderilmişti.

İzmirde 2. kez düzenlenen törenin ardında Naaş, Adli Tıp kurumu'na gönderilmiş ve  akşam saatlerinde ise memleketi Aydın'ın Didim ilçesine ulaştırılarak ailesine teslim edildi.

Hastanede düzenlenen resmi karşılama töreninde Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca ve eşi, Didim Garnizon Komutanı Albay Erkut Arslan, Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, kurum amirleri de acılı aileyi yalnız bırakmadılar.

Didim Devlet Hastanesi önünde dualar edildi. Kızlarını Türk Bayrağına sarılı olarak tabutta gören Eygi’nin anne ve babası gözyaşlarına boğulurken, Ayşenur Ezgi Eygi’nin annesi Rabia Birden kısa süreli baygınlık geçirdi. Olay yerinde hazır bulunan 112 Acil Servis ekipleri müdahalede bulundular.

Ayşenur Ezgi Eygi için bugün saat 13.15.te Didim Merkez camiinde cenaze töreni düzenlendi. Merkez Camiinde şehid Ayşenur Ezgi Eygi’in cenaze namazı Diyanet Başkan yardımcısı Kadir Dinç ve Aydın müftüsü Hasan Güneş tarafından kılındı. Didim merkez camiinde kılınan cenaze namazının ardından Eygi Didim Asri Mezarlığı'na defnedildi.

Cenaze törenine Eygi'nin ailesi ve sevenlerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Dış işleri, bakanı Hakan Fidan, Aile ve sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç,  CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, çok sayıda milletvekilleri, Aydın Valisi Yakup Canbolat, Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay ile çok sayıda bürokrat ve binlerce vatandaşlar katıldı.

Hüraydın Gazetesi