Onurr

Aydın Valisi Canpolat Ayşenur Ezgi Eygi’nin Baba Ocağına Gelerek Taziye Ziyaretinde Bulundu

Aydın Valisi Yakup Canpolat Ayşenur Ezgi Eygi’nin Baba Ocağına Gelerek Taziye Ziyaretinde Bulundu

AYDIN Valisi Yakup Canbolat, Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından vurulan hem Türk hem de Amerikan vatandaşı olan Ayşenur Ezgi Eygi’nin (26) Didim ilçesinde baba ocağına  Eygi’nin babası Mehmet Suat Eygi’nin evine gelerek taziye ziyaretinde bulundu.

Didim ilçesinde bulunan akrabalarını 20 gün önce ziyaret ettikten sonra Filistin’e destek için Batı Şeria’ya giden Ayşenur Ezgi Eygi, 6 Eylül’de İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldü. Genç kızın ölüm haberi, Didim ilçesinde Altınkum Mahallesinde yaşayan amcası Yılmaz Eygi, dedesi Şerif Eygi’nin yanı sıra tüm yakınlarını yasa boğulmalarına neden oldu. Ayşenur Ezgi Eygi’nin (26) cenazesi Türk Hava Yolları (THY) ait uçakla saat 08.30’da Bakü’den İstanbul’a geldi.

Genç yaşında ölen genç kız için İstanbul Havalimanı VIP Terminali’nde tören düzenlendi.

Genç kızın babası Mehmet Suat Eygi, Didim ilçesi Altınkum Mahallesi’ndeki baba evinde akrabaları ve yakınlarıyla bir araya geldi.

Aydın Valisi Yakup Canbolat da Eygi’nin Didim Altınkum Mahallesinde bulunan baba evini ziyaret edip, aileye baş sağlığı diledi. Ayşenur Ezgi Eygi için dualar okundu. Ayşenur Ezgi Eygi’nin annesinin ise Muğla’nın Yatağan ilçesinde yakınlarının yanında olduğu bilgisine ulaşıldı.

Ayşenur Ezgi Eygi’nin THY uçağı ile İzmir’e gönderilen cenazesinin bugün İzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak otopsinin ardından Didim Devlet Hastanesi morguna götürüleceği, yarında öğle namazına müteakip Didim Merkez Camisi’nde kılınacak olan Cenaze namazının Didim Mezarlığında kabri hazırlanan yerde toprağa verileceği belirtildi.

HÜR AYDIN GAZETESİ - BAHATTİN ALBAYRAK